• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O le a le tikeri vacuum la'ititi o le fa'amumū gaogao?

1. E masani lava e lua auala mo le faʻamaoniaina o le vacuum degree, o le tasi o le faʻaaogaina o le mamafa atoatoa (ie: tikeri gaogao atoatoa) e iloa ai, ma le isi o le faʻaogaina o le mamafa (ie: vacuum degree degree) e iloa ai.
2. O le mea e taʻua o le "malosi atoatoa" o lona uiga o le pamu mama e fesoʻotaʻi i le pusa e iloa ai.A maeʻa se taimi talafeagai o le pamu faifai pea, o le mamafa i totonu o le atigipusa e le faʻaauau pea ona pa'ū ma faʻamautu ai se taua.I le taimi nei, o le tau o le mamafa o le kesi i totonu o le atigipusa o le tau atoatoa lea o le pamu.omiga.Afai e matua leai lava se kesi i totonu o le atigipusa, o lona uiga o le mamafa o le mamafa e leai se mea, o le tulaga gaogao lea.I le faʻataʻitaʻiga, o le mamafa atoatoa o le pamu mama i le va o le 0 ma le 101.325KPa.E mana'omia le fuaina o le tau o le mamafa atoatoa i se meafaigaluega fa'amalosi malosi.I le 20°C ma le maualuga = 0, o le tau muamua o le meafaigaluega o le 101.325KPa.I se faapuupuuga, o le mamafa o le ea o loʻo faʻaalia i le "vacuum theoretical" e pei o se faʻamatalaga e taʻua: "malosi atoatoa" poʻo le "vacuum atoatoa".
3. "Vacuum Relative" e faasino i le eseesega i le va o le mamafa o le mea e fuaina ma le mamafa o le ea o le nofoaga e fua ai.Fuaina i se fua fa'amama masani.I le leai o se gaogao, o le tau muamua o le laulau o le 0. Pe a fuaina le vacuum, o lona tau o le va o le 0 ma le -101.325KPa (e masani ona faʻaalia o se numera le lelei).Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fua faʻatatau o le -30KPa, o lona uiga e mafai ona pamu le pamu i se tulaga gaogao e 30KPa maualalo ifo nai lo le mamafa o le ea i le nofoaga e fua ai.Pe a fuaina le pamu lava lea e tasi i nofoaga eseese, e mafai ona eseese lona tau o le mamafa, ona o le mamafa o le ea o nofoaga eseese e fuaina e eseese, lea e mafua mai i tulaga faʻamoemoe eseese e pei o le maualuga ma le vevela i nofoaga eseese.I se faapuupuuga, o le mamafa o le ea o loʻo faʻaalia ma le "mea e fua ai le mamafa o le ea" e pei o se faʻamatalaga e taʻua: "vaivai vavalalata" poʻo le "vacuum vacuum".
4. O le auala sili ona taatele ma sili ona faʻasaienisi i totonu o pisinisi vacuum faava o malo o le faʻaaogaina lea o le faʻailoga o le mamafa;e faʻaaogaina lautele foi ona o le auala faigofie o le fuaina o vacuum vacuum, o mea masani fua fua, faigofie ona faʻatau ma tau taugofie.Ioe, o ia mea e lua e mafai ona fesuiaʻi.O le auala faʻaliliu e faʻapea: faʻamalosi atoatoa = mamafa o le ea i le nofoaga e fua ai - tau faʻapitoa o le mamafa o le vaʻaiga.

1-300x300


Taimi meli: Me-27-2022